Wie ben ik

In het kort?

  • Een bevlogen leerkracht, al 13 jaar werkzaam in het basisonderwijs
  • Gespecialiseerd in beelddenken
  • Hart voor kinderen
  • Moeder van 3 visueel ingestelde dochters
  • Tevens kindercoach en gespecialiseerd in hoogsensitieve kinderen (HSK)

Uitgebreid?

Mijn naam is Miriam Otten en ik ben 44 jaar oud. Ik ben woonachtig in Broek op Langedijk, in de kop van Noord-Holland. Hier hebben mijn man en ik samen met onze drie dochters een heerlijke plek om te wonen.

Vanaf het jaar 2004 tot en met recentelijk ben ik werkzaam geweest in het basisonderwijs als leerkracht. Inmiddels heb ik heel wat kinderen een stukje op weg geholpen in hun ontwikkeling. In elke klas kwam ik een aantal kinderen tegen die een vraagteken voor mij waren in wat zij nodig hadden voor hun ontwikkeling op dat moment.  Het mooie van het beroep leerkracht is dat je altijd weer op zoek gaat naar informatie om mijn eigen handelen te verbeteren en zo ook deze kinderen zo goed mogelijk te helpen. Zo ben ik ook met beelddenkers in mijn klassen in aanraking gekomen, waar ik toen er helaas te weinig van afwist om deze kinderen goed te begeleiden. Ook daar heb ik e.e.a. over opgezocht, maar een dusdanige verdieping op het gebied van beelddenken kwam pas later.

In 2007 is onze oudste dochter geboren. Een leuk, wijs en intelligent meiske. Tot zij naar de basisschool ging. Daar viel ik regelmatig in de verbazing dat bepaalde ontwikkelingen langzamer gingen. Dat paste niet bij mijn beeld van mijn kind dat ik had en er kwam naar mijn gevoel niet uit wat er in zit. Gaanderweg ben ik mij gaan verdiepen in wat zij nodig heeft en kwam ik uit dat zij enorm viel binnen het “profiel”van visueel ingestelde kinderen. Ik merkte dat er weinig kennis over beelddenken binnen het onderwijs is en dat deze groep kinderen echt een andere onderwijsbehoefte hebben dan de niet beelddenkende kinderen. Hiertoe heb ik verschillende opleidingen gevolgd en inmiddels mag ik mij dan ook een beelddenkexpert noemen.

Mijn drijfveer is om kinderen, ouders en leerkrachten inzicht te geven in het beelddenken en daarin hun kracht te vinden. Tegelijkertijd wil ik praktische handvatten aanbieden zodat uw kind weer vertrouwen in zichzelf krijgt en ziet dat hij/zij zich de lesstof wel eigen kan maken. Vanuit deze basis kan uw kind weer groeien. Mijn hart gaat harder kloppen als ik zo’n koppie van een kind zie als hij/zij in één keer de moeilijkste tafel opnoemt (van voren naar achteren, van achteren naar voren en door elkaar) en dan een stralende blik zie. “Woh, ik kan het wel!” Jarenlang gemodder kan nu omgezet worden in (daad)kracht waarbij de ontwikkeling weer in beweging komt. Door ook u, als ouder, en de leerkracht te informeren over de gehanteerde werkwijze, wil ik een driepuntsbegeleiding vormen voor uw kind waarbij hij/zij steeds vaardiger wordt om zijn eigen talent in te zetten.

Heeft u vragen, aarzel dan niet en neem contact met mij op!

Miriam Otten

Praktijk kind, kracht & beeld

06-51016063